Romantikken må vige for bæredygtighed og velsmag Fremtidens salater og krydderurter bliver ikke dyrket på landmandens marker - ikke engang i jord - men derimod i vertikale farme i byerne. Hos Nordic Harvest er fremtiden nu, og de viser, at de kan levere konkurrence- og bæredygtige råvarer, hvor smagen er i top Af Kasper Mundt-Nielsen En af den seneste tids største tendenser har været, at vi næsten ikke har kunnet kommet tæt på nok råvaren. Når vi har kunnet fortælle historien om landmanden Lone, der har nusset grisen Oda bag øret eller har håndhøstet de fi- neste gulerødder, så har det tilført en værdi til måltidet. Romantikken om at støtte det danske landbrug, helt ned til den enkelte person, og muligheden for samtidig at nyde det lokale terroir, byder på både historiefortælling og store madoplevelser. Bæredygtighed er en verdensomspændende megatrend og når vi spiser lokale råvarer på den lokale restaurant, er det både socioøkono- misk bæredygtigt og vi har en forventning om, at råvarerne er bæredygtigt produceret. Men er det bæredygtigt nok, hvis vi som nation skal nå et mål om at sænke CO 2 -udledningen med 55 procent inden 2030? - Verden står overfor store udfordringer omkring bæredygtighed og befolkningstil- vækst, og derfor er vi nødt til at gentænke de måder, vi producerer vores fødevarer på. Vertikale farme kan skabe et mere bæredyg- tigt fødevaresystem med lokal produktion, der samtidig giver en højere kvalitet og bedre smagsoplevelse end konventionelt dyrkede fødevarer, sagde Anders Riemann, der er stifter og direktør i Nordic Harvest, sidste år, da virksomheden påbegyndte opførelsen af en t Nordic Harvest høster 15 gange om året og kan derfor skifte afgrøde efter behov, cirka hver 25. dag. 20 | August 2021 |
Download PDF fil
Se arkivet med udgivelser af Food&Drink her
TechMedias mange andre fagblade kan læses her