Kostråd - når appetitten svigter Til patienter og pårørende Vælg farve Ved sygdom udsættes kroppen for en stresssituation. Appetitten og kroppens evne til at optage næringsstoffer kan være nedsat. Du har måske • Nedsat appetit • Madlede • Smagsændringer Du oplever måske • Vægttab • Ændret udseende • Træthed • Muskeltab Hvad kan du selv gøre Det er godt at indtage energirig kost, dvs. at tilføre kalorier til kroppen. Hvis appetitten er lille • Spis mindre brød, ris, grøntsager, pasta og kartofler • Spis fed ost, æg, kød, smør, is, fisk, kylling, desserter og mælkeprodukter • Drik mælk, søde drikke, protein- og energirigtige drikke frem for vand Det er lettere at drikke sig til kalorier end at spise sig til dem. Det vigtigste er, at du spiser det du har lyst til. Kostråd • Spis mange små måltider • Spis kolde retter • Spis mild og let tyggelig mad • Anvend evt. findelt mad (farsretter, kartoffelmos, grød og desserter) • Drik et glas øl, vin eller juice en halv time før måltidet • Sørg for at drikke til måltidet • Spis tørre kiks, tvebakker • Spis syrlige bolsjer, tyggetabletter Generelle råd • Spis når du har lyst • Giv dig god tid • Sig ikke automatisk nej Odense Universitetshospital Onkologisk Afdeling R Tlf. 66 11 33 33 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/oder x 1/2 Materiale nr: 146733 08.07.2020
Download PDF fil