Bates og Pepke bedst med sherry Det var et stærkt felt, der dystede om retten til at forsvare den danske sejr ved Copa Jerez i 2019, der er en prestigiøs, international konkurrence, hvor mad og sherry er i centrum. Alan Bates og Peter Pepke løb med sejren på baggrund af blandt andet en stærk hovedret med en hø- modnet due parret med en oloroso med en gennemsnitsalder på 45 år Peter Pepke (tv.) og Alan Bates skal dyste mod hold fra syv andre nationer, når finalen i Copa Jerez løber af stablen den 8. og 9. november i Jerez. I september dystede tre hold om første pladsen ved en udtagelseskonkurrence til den internationale gastronomi- og sherrykonkurrence IX Copa Jerez, der afholdes i Jerez de la Frontera den 8. og 9. november. I år var der lidt mere på spil end vanligt, da vinderen skulle forsvare en dansk før steplads ved seneste udgave af VIII Copa Jerez i 2019. Her var Danmark repræsen teret ved køkkenchef Martin G. Sørensen og sommelier Jonathan K. Berntsen fra Deltagerne Fra Restaurant Frederiksminde (Præstø): André Skjødt Andersen, kok Patrick Jensen, sommelier Fra Restaurant Molskroen (Ebeltoft): Steffen Villadsen, kok Dennis Block, sommelier Fra Connection by Alan Bates/Esmée (København) Alan Bates, kok Peter Pepke, sommelier Restaurant Clou. De vandt førstepladsen og vandt samtidig prisen for bedste kok og bedste dessert. Danmark er den ottendestørste importør af sherry Sherry spiller sjældent en hovedrolle på de danske menukort, men Danmark er faktisk en stabil og stor aftager af sherry. Sidste år importerede vi 146.485 liter, hvilket gjorde os til den ottendestørste importør af de velsmagende dråber. Men der er lang vej op til nummer 1 på listen, Storbritannien, som i 2020 importerede intet mindre end 9.564.985 liter. Derfor kan man også frækt sige, at kokken Alan Bates (Connection by Alan Bates), der er fra England og hans holdkammerat og sommelier, Peter Pepke (Esmée) måske havde en lille fordel i forhold til de to hold fra henholdsvis Frederiksminde og Molskroen. Det skal dog ikke tage noget fra sejren, som blev grundlagt på et solidt fundament. - Det er en ære at vinde den danske Copa Jerez og en endnu større ære at få lov til at repræsentere Danmark i den internationale konkurrence. Samar bejdet med Alan har fra dag ét været en fornøjelse. Han er en sand mester og skaber mad/retter med en tydelig fortælling, som jeg blot skal justere til vinens stemme, siger Peter Pepke om sejren og arbejdet med at sætte sherry til så forskellige retter som kammus ling, due og chokoladedessert. Copa Jerez Bag Copa Jerez står Consejo Regula- dor de las DD.OO Jerez-Xérès-Sherry y Manzanilla de Sanlúcar de Barra- meda samt eksportorganisationen Fedejerez i samarbejde med den spanske ambassades handelsafde- ling i de forskellige lande. I år bestod dommerpanelet af Ca- therine Fogel, Maître Fromagier, sommelier Simon Juhl Olesen fra Møntergade, Morten Wulf, Frede- riksberg Vinhandel, Jonathan Bernt- sen, The Samuel og sidste vinder af den internationale Copa Jerez samt Rasmus Leck Fisher, Gastronomisk Innovation. Alle fem er Sherry Educators. 36 | Oktober 2021 | t
Download PDF fil
Se arkivet med udgivelser af Food&Drink her
TechMedias mange andre fagblade kan læses her