Kaffe Økologisk kaffe med italienske traditioner Økologi er en stor del af hverdagen for mange, og mange vil ifølge livsstilseksperter gerne betale ekstra for kvalitetsprodukter. Derfor lancerer Lavazza en økologisk og UTZ-certificeret filterkaffe kaldet Tierra af 100 procent arabicabønner, der er udviklet ved hjælp af bæredygtige produktionsmetoder. Tierra er baseret på mange års dedikeret samarbejde med lokale kaffebønder, men er Lavazzas første økologiske og UTZ-certificerede filterkaffe. Kaffens noter af blomster og frugt er fremhævet ved hjælp af Lavazzas slow roast-teknik, hvor kaffebønnerne ristes mildt ved svag varme over længere tid. Kaffe til sødt og salt Lavazza er gået sammen med Mads Søndergaard fra Det Danske Seniorkokkelandshold, som har tryllet med ingredienserne og kreeret en menu, der integrerer nordiske madtraditioner med det italienske håndværk. - Det er oplagt at arbejde med kaffe, når man skal lave desserter, da kaffens aroma spiller godt sammen med de andre ingredienser i det søde køkken. For eksempel er fløde med til at fremhæve en mere intens kaffesmag. Men kaffen er også en interessant ingrediens i det salte køkken, da den giver dig mulighed for at arbejde med nye dybder i dine retter. Jeg har valgt at bruge kaffen sammen med jomfruhummer og græskar, da den spiller godt op mod sødmen fra både jomfruhummeren og græskarret, forklarer Mads Søndergaard. Lavazza er ny officiel sponsor for de to danske kokkelandshold, hvis talentfulde og passionerede kokke hvert år repræsenterer Danmark i store internationale Det er oplagt at arbejde med kaffe, når man skal lave desserter, da kaffens aroma spiller godt sammen med de andre ingredienser i det søde køkken konkurrencer på den gastronomiske scene. Holdet består af innovative ildsjæle, der brænder for køkkenkunsten, og som altid er indstillet på kulinariske udfordringer. Flere tidligere medlemmer af kokkelandsholdene er i dag topfigurer i den danske restaurantverden. 44 | December 2017 |
Download PDF fil
Se arkivet med udgivelser af Food&Drink her
TechMedias mange andre fagblade kan læses her