Diæt uden fisk Til patienter og pårørende Vælg farve Diæt uden fisk Du skal undgå alle former for fisk i din mad, fx røget fisk, marinerede fisk, sushi og fiskeboller. Hvis du ikke får andet at vide, kan du godt spise skaldyr. Følgende fødevarer kan indeholde fisk Leverpostej (ansjoser), kødpølse (sardel), fiskesauce, oyster sauce (anvendes ofte i asiatiske retter). Følgende information står i deklarationen på færdigpakkede fødevarer Der skal altid stå i varedeklarationen, om der er fisk i maden, eller om der er brugt fisk i fremstillingen af produktet. Fisk skal være fremhævet med anden skrift. "Spor af fisk" betyder, at maden måske har været i kontakt med fisk under fremstillingen. Hvordan du skal forholde dig til "spor af"-mærkningen, aftales med din læge i Allergicentret. Læs varedeklarationen hver gang du handler, da indholdet kan ændres. På café, restaurant, hos bageren og slagteren skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af. I tvivl? Lad maden stå. Odense Universitetshospital Hudafdeling I og Allergicentret Tlf. 6541 3620 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/odei Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/afdi x 1/1 Materiale nr: 158421 25.04.2023
Download PDF fil