Diæt uden skaldyr Til patienter og pårørende Vælg farve Diæt uden skaldyr Du skal undgå alle former for skaldyr i din mad. Skaldyr er en fælles betegnelse for leddyr som hummer, rejer, krebs og krabber samt bløddyr som musling, østers, blæksprutte og snegle. Hvis du ikke har fået andet at vide, kan du godt spise fisk. Følgende fødevarer kan indeholde skaldyr Oyster sauce, fish sauce, rejepasta og pasta med disse ingredienser. Vær desuden opmærksom på, at kosttilskuddet Glucosamin (mod ledsmerter) kan være fremstillet af skaldyr. Følgende information står i deklarationen på færdigpakkede fødevarer Der skal altid stå i varedeklarationen, om der er skaldyr i maden, eller om der er brugt skaldyr i fremstillingen af produktet. Skaldyr skal være fremhævet med anden skrift. "Spor af skaldyr" betyder, at maden måske har været i kontakt med skaldyr under fremstillingen. Hvordan du skal forholde dig til "spor af"-mærkningen, aftales med din læge i Allergicentret. Læs varedeklarationen hver gang du handler, da indholdet kan ændres. På café, restaurant, hos bageren og slagteren skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af. I tvivl? Lad maden stå. Odense Universitetshospital Hudafdeling I og Allergicentret Tlf. 6541 3620 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/odei Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/afdi x 1/1 Materiale nr: 156841 25.04.2023
Download PDF fil