Mit Sygehus - Diæt uden fisk Til patienter og pårørende Vælg farve Du skal også undgå mad, der kan indeholde spor af fisk. Hvis du ikke får andet at vide, kan du godt spise skaldyr. Følgende information står i deklarationen på færdigpakkede fødevarer: Der skal altid stå i varedeklarationen, om der er fisk eller om der er brugt fisk i fremstillingen af produktet. Fisk skal være fremhævet med anden skrift. "Spor af fisk" betyder, at maden måske har været i kontakt med fisk under fremstillingen. Læs varedeklarationen hver gang du handler, da indholdet kan ændres. På café, restaurant eller hos bageren skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af. Følgende fødevarer kan indeholde fisk: Leverpostej (ansjoser), sardelpølse (kødpølse). Andre navne for fisk kan være surimi, som er forarbejdet torskekød. Surimi anvendes i fx krabbesalater. Følgende sovse og dressinger kan indeholde fisk: Fishsauce, Oysterssauce (anvendes ofte i asiatiske retter). I tvivl? Lad maden stå! Odense Universitetshospital Hudafdeling I og Allergicentret 6541 3620 Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/afdi x 1/1 Materiale nr: 126220 17.10.2024
Download PDF fil