Mit Sygehus - Diæt uden skaldyr Til patienter og pårørende Vælg farve Du skal undgå alle former for skaldyr og produkter på basis deraf i din mad, imens du bliver udredt. Hvis du ikke har fået andet at vide, skal du afholde dig fra alle slags skaldyr. Skaldyr er en fælles betegnelse for krebsdyr som hummer, rejer, krebs og krabber samt bløddyr som musling, østers, blæksprutte og snegle. Du skal også undgå mad, der kan indeholde spor af krebsdyr eller spor af bløddyr. Følgende information står i deklarationen på færdigpakkede fødevarer: Der skal altid stå i varedeklarationen, om der er skaldyr i, eller om der er brugt skaldyr i fremstillingen af produktet. Skaldyr skal være fremhævet med anden skrift. "Spor af skaldyr" betyder, at maden måske har været i kontakt med skaldyr under fremstillingen. Læs varedeklarationen hver gang du handler, da indholdet kan ændres. På café, restaurant eller hos bageren skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af. Følgende fødevarer kan indeholde skaldyr: Glucosamin (mod ledsmerter) Følgende sovse og dressinger kan indeholde skaldyr: Oysterssauce, fishsauce, rejepasta og pasta med disse ingredienser. I tvivl? Lad maden stå! Odense Universitetshospital Hudafdeling I og Allergicentret 6541 3620 Mail e-Boks:ode.allergicentret@rsyd.dk Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/afdi x 1/1 Materiale nr: 126218 17.10.2024
Download PDF fil