Forberedelse til nytårsmiddagen Det kan være en ordentlig mundfuld at strikke en nytårsmenu sammen, og ikke mindst at tilberede og gennemføre. Da der i år nok ikke er meget sang eller dans i de danske hjem, har vi i Karolines Køkken forberedt en tapasmenu. Mange små retter, som du kan nyde og nippe af hele aftenen. Det er en god ide at have nogen at dele opgaverne med – fordel eventuelt retterne. De mange retter behøver ikke give anledning til stress, for med den rette forberedelse og planlægning, er der tid til både makeup, gæster og hyggelige samtaler. 29. december Læs alle opskrifterne igennem, køb det sidste ind og tjek, at du har alt, hvad du skal bruge. Nedenstående er ”køreplanen” for nytårsmenuen, så start med at læse den grundigt igennem. Dernæst, lav plads i dit køleskab – det giver et godt overblik. - Lav hummersuppen helt færdig, og stil den tildækket på køl. - Lav isen helt færdig og lad den stå i fryseren. Stil appelsinsalaten tildækket på køl og kom den søde pankoknas i en lufttæt beholder. - Lav rødbederne til gourmettapas helt færdige, og kom dem sammen med lagen tildækket på køl. Lav den sprøde rugbrødsknas og kom den i en lufttæt beholder. - Lav rugbrødschips til kartoffeltapas og kom dem i en lufttæt beholder. 30. december - Steg blomkålsblinis og stil dem tildækket på køl - gerne med bagepapir mellem lagene. - Sylt rødløgene, og stil dem tildækket på køl. - Kog artiskokker og lav safransmør. Stil begge dele tildækket på køl. - Bag de søde kartofler, lav ostecreme og stil begge dele tildækket på køl. - Lav tomatsalsa og stil den tildækket på køl. - Husk at stille Champagne og hvidvin på køl ;-) - Find tallerkner, skåle og serveringsfade frem. Dæk bord – hvis du har mulighed for det (vær opmærksom på at de fleste retter skal tallerkenanrettes). 31. december - formiddag - Skær oksekødet op, og kom Serano skinke omkring. Kom det tildækket på køl. - Gør krydderurtesalaten til oksekødet klar, kom den i en beholder med lidt koldt vand og stil det tildækket på køl. - Kom jomfruhummer på grillspyd, klargør salaten og kom det tildækket på køl. - Tag isen ud af formene og stil den tilbage i fryseren. Om eftermiddagen - Snit purløg til blomkålsblinis og lad det stå tildækket på køkkenbordet (evt. på køl) - Gør artiskokkerne klar, kom dem i en bradepande. Lad dem stå tildækket på køkkenbordet. - Kom blomkålsblinis på bagepapir og lad dem stå på køkkenbordet – så de er klar til at blive lunet inden servering. - Porcher æggene til friteret æg med tomatsalsa, paner dem og lad dem ligge i skålen med pankorasp. Stil fritureolien klar i en gryde. - Kom rødbederne i en gryde sammen med lagen, og stil den klar. - Stil hummersuppen klar i en gryde. Side 1 af 2
Download PDF file