Bæredygtig chokoladeproduktion? Tværfagligt undervisningsforløb i natur/teknologi, matematik og dansk Målrettet til 6. klassetrin Målet for undervisningsforløbet At eleverne tilegner sig viden om begrebet bæredygtighed og dets betydning i en globaliseret verden. Med udgangspunkt i chokoladeproduktion præsenteres eleverne for mange aspekter af ansvarlighed lige fra kakaodyrkning til deres egen nydelse af chokolade. Eleverne skal forholde sig aktivt til de mange problematikker og de skal bruge sproget til kommunikation, argumentation, problemløsning og formidling af deres viden. Kakaodyrkning – fra træ til bønne Ansvarlighed & bæredygtig produktion - Case: Kakao Børnearbejde, CSR, levevilkår og hverdagsliv i Ghana Chokoladefremstilling – undersøgelse af bønner og kakaomasse Chokoladetyper, varedeklarationer og chokoladesmagning Kakaokonference – elevernes præsentationer og refleksioner Fagene idræt og hjemkundskab kan inddrages i forløbet, idet der kan sættes ekstra fokus på elevernes egne oplevelser med f.eks. chokoladesmagning og forbrændingsøvelser.
Download PDF fil