Hjertesvigt - når appetitten er god Afdeling for Hjertesygdomme Vælg farve Til patienter og pårørende Patienter med hjertesvigt er både undervægtige, normalvægtige og overvægtige Når appetitten er god, anbefales hjertesund kost ved hjertesvigt. Sund mad er vigtig for alle, og især når du har hjertesvigt. Det, du spiser og drikker, er en vigtig del af behandlingen af din hjertesvigt. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Når du spiser varieret, får du lettere de næringsstoffer, kroppen har behov for. Spis frugt og mange grøntsager Spis cirka 600 g grøntsager og frugt om dagen, mindst halvdelen skal være som grøntsager Desuden anbefales 25-30 g nødder/mandler i den hjertesunde kost hver dag Billedet viser 300 g grøntsager Vælg gerne mange af de grove grøntsager som • kål • løg • porrer • ærte, • bønner • rodfrugter Sygehus Sønderjylland Afdeling for Hjertesygdomme Kresten Philipsens Vej 15 . 6200 Aabenraa 7997 2600 Læs mere om afdelingen på www.sygehussonderjylland.dk x 1/6 Materiale nr: 155660 02.09.2020

    ...