Diabetes - Småtspisende Til patienter og pårørende Vælg farve Kostråd Kost til småtspisende er den kost, vi anbefaler, hvis du ved et længerevarende sygdomsforløb oplever meget nedsat appetit og vægttab. Du kan have behov for at spise anderledes end du plejer, for at få tilstrækkeligt med næring. Det kan blive nødvendigt at øgedin medicin, hvis din blodglukose stiger for meget. Protein Proteiner er vigtige, både for raske og når kroppen er syg, da de er med til at genopbygge kroppen efter sygdom. Gode proteinkilder er kød, fisk, fjerkræ, æg, mælk og ost. Forslag til dagens måltider Morgenmad: • Øllebrød med piskefløde • Havregrød med smør og strøsukker • Yoghurt eller ymer med drys (uden sukker) • Brød med smør, pålæg, æg eller ost Middagsmad: • Rugbrød eller lyst brød med smør og pålæg • Lun ret: tartelet, fiskefilet, frikadelle, omelet • Suppe: fx blendet suppe med fløde Aftensmad: • Kød, fisk, fjerkræ eller æggeret • Sauce: Gerne opbagt med fløde • Kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta • Grøntsager, gerne kogte Mellemmåltider: • Brød eller kiks med smør og ost • Kage med fløde • Dessert, fromage eller frugtgrød • Chokolade • Is -sukkerfri Svendborg Sygehus Medicinsk Afdeling M/FAM Baagøes Allé 15 . 5700 Svendborg Tlf. 63 20 20 00 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/svem Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/safdm x 1/2 Materiale nr: 148571 07.05.2020
Download PDF fil