Kostråd - kost til småtspisende Til patienter og pårørende Vælg farve Fedt og protein er særlig vigtig, når appetitten er nedsat og kroppen er syg. Fedt er med til at øge indholdet af kalorier i din mad, hvor protein er kroppens byggesten, der skal bruges til at vedligeholde og genopbygge kroppens funktioner. Det er en god ide, at spise ofte. Hvis du kun spiser lidt, så gør det tit. Planlæg dine måltider, så der højst er 3 timer mellem hver gang, du spiser. Spis gerne 3 hovedog 3 mellemmåltider om dagen. Forslag til dagens måltider Morgenmad • Øllebrød med piskefløde • Havregrød med smør og sukker • Ymer eller yoghurt med drys • Brød med smør, pålæg og ost • Blødkogt æg og rugbrød med smør Middagsmad • Brød med smør og pålæg • Lun ret: Tartelet, fiskefilet, frikadelle • Æggeretter: Æggekage, omelet, grøntsagstærte • Suppe: Gerne pureret med piskefløde Aftensmad • Kød, fisk eller fjerkræ • Sauce: Gerne opbagt med fløde • Kartofler, kartoffelmos, ris eller pasta • Grøntsager, gerne kogte Mellemmåltider • Brød eller kiks med smør og ost • Desserter, is eller fromage • Chokolade, nødder, chips Svendborg Sygehus Medicinsk Afdeling M/FAM Baagøes Allé 15 . 5700 Svendborg Tlf. 63 20 20 00 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/svem Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/safdm x 1/2 Materiale nr: 128350 07.05.2020
Download PDF fil