Side 1
Diæt uden boghvede Til patienter og pårørende Vælg farve Diæt uden boghvede Du skal undgå boghvede i din mad. Boghvede sælges som hele boghvedekerner, boghvedegryn eller boghvedemel. Følgende fødevarer indeholder ofte boghvede • Blinis, franske pandekager, nogle brød, boller, kiks og lakrids. • Grødblandinger og nogle pastavarianter. • Mysliprodukter og andre morgenmadsprodukter. • Pølser. Boghvede anvendes ofte i produkter, hvor man vil undgå hvede. Følgende information står i deklarationen på færdigpakkede fødevarer Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er boghvede i maden eller brugt boghvede i fremstillingen af produktet. "Spor af boghvede" betyder, at maden måske har været i kontakt med boghvede under fremstillingen. Hvordan du skal forholde dig til "spor af"-mærkningen, aftales med din læge i Allergicentret. På café, restaurant, hos bageren og slagteren skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af. Læs varedeklarationen hver gang du handler, da indholdet kan ændres. I tvivl? Lad maden stå. Odense Universitetshospital Hudafdeling I og Allergicentret Tlf. 6541 3620 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/odei Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/afdi x 1/1 Materiale nr: 145842 25.04.2023