Side 1
Diæt uden æg Til patienter og pårørende Vælg farve Diæt uden æg Du skal undgå æg i både kogt (medmindre andet er aftalt) og rå form fra alle typer fjerkræ. Du må gerne spise fiskeæg (rogn og kaviar) og kød fra alle typer fjerkræ. Følgende fødevarer indeholder ofte æg Kager, brød (både i brødet eller brugt til at pensle med), kiks, desserter og is. Æg anvendes også i pålæg fx leverpostej, pålægssalater, farsretter som frikadeller, i rasp (lavet på brød med æg), pasta, supper, dressing, mayonnaise, remoulade samt flødeboller. Følgende information står i deklarationen på færdigpakkede fødevarer Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er æg i maden. Ordet æg skal være fremhævet med anden skrift. Der bruges navne som æg, helæg, æggehvide-æggeblomme, tøræg, pasteuriserede æg. Hvis der i et produkt er anvendt tilsætningsstoffer, det vi også kalder E-numre, skal det fremgå, hvis det er lavet af æg. "Spor af æg" betyder, at maden måske har været i kontakt med æg under fremstillingen. Hvordan du skal forholde dig til "spor af"-mærkningen, aftales med din læge i Allergicentret. Læs varedeklarationen hver gang du handler, da indholdet kan ændres. På café, restaurant, hos bageren og slagteren skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af. I tvivl? Lad maden stå. Odense Universitetshospital Hudafdeling I og Allergicentret Tlf. 6541 3620 Mail via e-Boks på www.ouh.dk/odei Læs mere om afdelingen på www.ouh.dk/afdi x 1/1 Materiale nr: 126131 20.06.2023